SOBRE NOSALTRES

El Barcelona Balboa Festival és un festival internacional organitzat per l’associació BCNswing juntament amb Gloria Garcia. Hi tindràs classes amb atenció personalitzada de professors i professores internacionals, amb una metodologia innovadora que cuida molt l’alumnat.
A les festes, tindràs la millor música swing en directe i sense interrupcions, per no parar de ballar. I amb un bon equilibri líder-follower per assegurar les màximes oportunitats de ball per a tothom.
I també hi haurà temps per gaudir de la ciutat i de les seves meravelles.


A Barcelona, del 27 al 29 d'octubre de 2023.

FESTES

Swingmaniacs Balboa

SwingManiacs


Divendres 21.30-01.30

Centre Artesà Tradicionàrius


Dissabte 19.00-22.30
Swingcats Balboa

SwingCats


Dissabte after party 23.00-2.00
La violeta Balboa

La Violeta


Diumenge 18.00-22.00

CLASSES & PROFES

PURE-BAL TRACK

Treballarem en tècnica de posició tancada per a tot tipus de tempos, incloent-hi Slow bal.

bal-swing TRACK

Treballarem les transicions del Balboa de posició oberta per poder variar el repertori basic de Bal Swing en funció de la música.

Oferim 4 hores de classe i, divendres, una xerrada d’1 hora. Dissabte i diumenge, tindreu una sessió de 2 hores al dia, amb dos professors extra en una de les sessions, per tal de tenir una atenció més personalitzada. Les classes seran multinivell i s’haurà d’escollir entre Pure-bal o Bal-swing. El canvi de parella serà opcional.
La classe de diumenge serà una continuació del que es treballi dissabte, per tal de consolidar el que s’ha après el dia abans, assegurar que s’integra bé i que funciona.


Corey & Susan Manke (USA)

El Corey i la Susan Manke són balladors de Swing i Balboa de Nashville, Tennessee. Si bé el Lindy-hop va ser la seva primera passió, aviat van descobrir el seu veritable amor pel Balboa, l’any 2004, fascinats per la seva connexió, els seus ritmes i la seva parella. Han passat més d’una dècada estudiant aquest ball i se senten especialment atrets per l’estètica, la connexió i el sentiment dels balladors originals. S’esforcen a implementar aquests elements en el seu estil de ball i fan referència a aquests balladors en les seves classes, amb la intenció de preservar la contribució dels balladors originals a la pista de ball. Han participat en diverses competicions nord-americanes, però del que més gaudeixen és del ball social.

Cris Adán (SP) & Jon Kay (UK)

Des de que van començar a ballar junts el 2007, el Jon i la Cris han viatjant pel món rebent i fent classes de Balboa, Blues i Lindy-hop. A Espanya han ajudat a la creació de Swing & Co., a Saragossa, ciutat natal de la Cris, on han creat una escena de dansa swing cada vegada més gran i on se’ls considera ambaixadors del Balboa.  Són molt accessibles, tant a classe com a la pista de ball social, i els encanta experimentar amb noves tècniques i metodologies d’ensenyament i de ball. Com a balladors, barregen un còctel de musicalitat, elegància i diversió amb una mica de bogeria. Han guanyat diverses competicions de Balboa a Europa i es van classificar al Great Lakes Balboa Escape Festival 2017, a Chicago, i a l’ABW 2019, a Cleveland.

Mel Calanglang (UK) & Gloria Garcia (SP)

El Mel és un entusiasta del ball que ha estat dedicant temps i esforç per promoure el Balboa al Regne Unit. Coneixedor del Lindy-hop i del Blues, la seva passió actual és el domini del Balboa i del Bal-swing en un aprenentatge continu. Tant el podeu trobar en el ball social com competint en diversos esdeveniments d’Europa i dels Estats Units, juntament amb la Jo Calanglang, la seva parella de ball amb qui també fa classes. La seva actitud positiva ajuda que les seves classes siguin no solament profitoses, sinó també agradables. La seva aspiració de ser ambaixador del Balboa sorgeix de l’aprenentatge continu i de compartir la seva passió i coneixement del ball amb altres persones entusiastes com ell.
Amb un historial procedent de diferents tipus de balls com l’afro-llatí i el Solo Jazz, la Glòria és professora internacional de Balboa des de 2010. Ha guanyat diversos títols a Europa i als Estats Units i ha contribuït al creixement i a la promoció d’aquest ball a Barcelona i Espanya. També és Dansa Moviment Terapeuta (DMT) i està especialitzada en anàlisi de moviment, que utilitza en la seva metodologia revolucionària per ensenyar Balboa i que porta  desenvolupant des de 2015. El que més li interessa és oferir classes que millorin significativament la qualitat del moviment dels estudiants i,  també, la connexió de parella per ajudar-los a desenvolupar el seu propi estil com a líder, follower i de parella.

HORARIS

MÚSICA

Les Bandes

Oscar Wolf Quartet
Divendres nit

Oscar Wolf Quartet

Juli Aymí (clarinet)
Martí Elias (bateria)
Pablo Burchard (contrabaix) 
Oscar Wolf (guitarra i veu)Bumpy Roof Band
DISSABTE NIT

Bumpy Roof Band

Juli Aymí (clarinet)
Martí Elias (bateria)
Pablo Burchard (contrabaix) 
Julien Silvand (trompeta)
Marc Martín (piano)
Josep Tutusaus (trombó)
Oscar Wolf (veu)

Bumpy's quartet
Diumenge

Bumpy's Quintet

Juli Aymí (clarinet)
Martí Elias (bateria)
Pablo Burchard (contrabaix) 
Julien Silvand (trompeta)
Mikha Violin (guitarra)


Els DJs

JM Dj Josep Maria Tapia Estaragues
JM Dj
DJ Manel Soriano Balboa Sitges
Dj Manel
Dj Mario
Dj Mario
Dj Rafa

Passis & Preus

Actualment està tot venut.

Full Pass

De divendres a diumenge

125€

3 dies de festival

4 hores de classes

Xerrada de Balboa

3 festes + 1 after party

3 bandes en directe

Pica-pica de benvinguda

Activitats socials

Weekend Pass

Divendres i dissabte

105€

2 dies de festival

4 hores de classes

Xerrada de Balboa

2 festes + 1 after party

2 bandes en directe

Pica-pica de benvinguda

Activitats socials

Party Pass

De Divendres A Diumenge

75€

3 dies de festival

Xerrada de Balboa

3 festes + 1 after party

3 bandes en directe

Pica-pica de benvinguda

Activitats socials

 

Full Pass

BCNSWING & friends*

115€

Weekend Pass

BCNSWING & friends*

95€

Party Pass

BCNSWING & friends*

65€

* SwingOn, Mad for Swing, Jazz Obert, TGNSwing

EQUIP

Permeteu-nos presentar-vos l'equip principal del BBF 2023.  Si teniu qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres.

Sandra Vallejo
Gloria Garcia
Mariajosep Sintes
Rafa Bermudez
Josep Maria Tapia Estaragues - JM Dj
Josep Maria Tapia
Carme Madrigal

Gaudim amb respecte

BCNswing creu que el swing és una forma d’art en viu i volem viure totes aquestes expressions artístiques del swing amb respecte i estima.

Creiem que tothom té dret a gaudir d’aquestes activitats amb tota la tranquil·litat i que tothom té la responsabilitat de construir un entorn segur i contribuir al benestar de tota la comunitat.

Per això, en el marc del festival no es tolerarà, sota cap circumstància, cap tipus de comportament violent, intimidador, sexista, racista o excloent. Si observes o experimentes qualsevol comportament inadequat durant el festival, posa’t en contacte immediatament amb l’equip del BBF o amb el Punt lila especialment creat per això i que trobaràs al costat de la recepció.

L’Organització es compromet a tractar amb respecte, sensibilitat i de la manera més confidencial possible, tots els detalls de les denúncies realitzades, tant si són de balladors de la nostra escena local com si són d’altres llocs. A més, l’Organització es reserva el dret d’expulsar qualsevol persona que actuï de manera inadequada.

Ballar és una activitat molt física i, com a tal, cadascú és responsable de la seva pròpia seguretat física i de la dels que tingui a prop. Així doncs, practica una tècnica segura en el ball, demana disculpes si topes accidentalment amb una altra persona, no donis consells o instruccions no sol·licitades i no facis acrobàcies a la pista social.

També es prega tenir especial cura en la higiene i l’olor personal, perquè no és agradable ballar amb algú que fa mala olor corporal, mal alè o porta la roba amb excés de suor. Us demanem que porteu roba de recanvi i extremeu la vostra higiene per tal d’estalviar moments desagradables als altres balladors.

Seguint aquest codi de conducta, crearem un entorn molt més agradable per a tothom on podrem gaudir del ball i de l’intercanvi personal.

Consells de seguretat i convivència

TERMES & CONDICIONS

La teva inscripció serà processada només en el cas que hagis llegit i acceptat les condicions del festival, que són descrites a continuació.

Aquests termes i condicions són la part essencial del contracte d’inscripció entre l’Organització (BCNswing) i la persona que s’inscriu al BBF (l’usuari). Si durant la inscripció no estàs d’acord amb aquest document (i per tant, amb les condicions), no podràs assistir al festival.

El mètode de pagament del festival és un pagament únic del 100% de l’import, a través de la plataforma de pagament en línia. Un cop s’hagi efectuat el pagament, l’Organització considerarà aquesta reserva com a pagada, i no es compromet a cap reemborsament ni total ni parcial. Això vol dir que, en cap cas, es reemborsarà una inscripció pagada.

Si no pots assistir al festival i ja t’hi has inscrit, et suggerim que venguis la teva entrada, però tingues en compte que haurà de ser
a algú amb el mateix rol que tu.

El rol de líder o de follower que s’hagi posat en la inscripció, s’ha de mantenir no solament en les classes sinó també en totes les festes. Només es podrà canviar en el cas que es faci en coordinació amb la parella de ball assignada en la inscripció, de manera que no facin el mateix rol simultàniament. El comitè d’admissions es reserva el dret de cancel·lar la inscripció i futures sol·licituds d’inscripció en el cas d’algú que no respecti aquesta política.

Queda totalment prohibit posar talc o qualsevol altre producte en pols a la pista de ball, tant en les classes com en les festes, sense abans demanar permís a recepció. També, si la sola de les teves sabates té talc, no podràs continuar ballant si no les canvies per unes altres de sola neta. Si la sola és de cuir envernissat, la sola es pot netejar, però els altres tipus de sola (pell girada o cuir sense envernissar) absorbeixen el talc i el deixen anar encara que s’hagi netejat la sola.

L’Organització es reserva el dret de modificar els horaris, les ubicacions, les bandes de música i els preus. En cas de modificacions, aquests canvis es comunicaran oportunament en el lloc web del festival i en les xarxes socials

L’Organització no es farà responsable de cap lesió física, de danys o de robatoris de la propietat privada que puguin ocórrer durant el BBF. Això vol dir que no es responsabilitzarà dels accidents o pèrdues, robatoris o danys que pugui patir l’usuari durant l’esdeveniment per cap raó, llevat que aquest mal sigui ocasionat a causa de l’Organització.

L’Organització es reserva el dret d'expulsar qualsevol persona que no respecti el codi de conducta esmentat en l'apartat anterior, Gaudim amb respecte.

La informació sobre els usuaris recollida pels organitzadors del BBF (nom, correu electrònic, adreça, número de telèfon, etc.) s’obté, només, a través de la informació directa proporcionada durant la inscripció i amb l’únic objectiu de personalitzar la seva interacció amb el lloc web i millorar i executar els serveis oferts.

S’han pres totes les precaucions necessàries per tal de garantir la seguretat de les dades dels usuaris. Aquestes dades no es distribueixen / comparteixen / venen a tercers. Els usuaris tenen dret a contactar amb l’Organització i sol·licitar la supressió o el canvi de tota la informació personal.

Els assistents al BBF –usuaris, convidats o voluntaris de l’Organització–, com a majors d’edat que són i en plena possessió dels seus drets civils, donen la seva conformitat per tal que, durant els dies de celebració del BBF, puguin ser fotografiats i / o filmats. Aquestes imatges serviran per promocionar els esdeveniments del BBF. En cap cas hi ha un interès mercantil en aquestes imatges.

L’Organització del BBF no es responsabilitza per cap ús que terceres persones o empreses facin d’aquestes imatges sense el permís de l’Organització.

Per totes aquestes raons, AUTORITZO, expressament, l’ús de la meva imatge personal resultant del festival esmentat. I per tal que quedi constància i que tingui efecte, accepto aquesta autorització sota les disposicions de la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de Protecció Civil del Dret a l’Honor, a la Intimitat Personal i Familiar i a la Pròpia Imatge. L’acceptació general d’aquestes condicions implica el permís d’aquesta clàusula sobre la transferència del dret a la imatge.

Les directrius esmentades anteriorment s’apliquen a tothom que assisteixi al BBF, incloent-hi els membres de l’Organització, voluntaris, músics i participants.

En comprar el teu passi o entrada del Barcelona Balboa Festival (BBF), manifestes que estàs plenament d’acord amb el contingut d’aquest document i que compliràs totes les normes i regulacions que s’hi estableixen.